fbpx
 

Vem är din förebild?

Vem är din förebild?

Vilken lång dag!!! Det är tisdag igen och dags för jobb i Gävle. Jag gick, som ni redan vet, och lade mig tidigt igår kväll. Mycket nöjd över det. Kände mig pigg och utvilad när jag vaknade. Inte ofta jag får den känslan, speciellt inte på hösten men imorse passade jag på att njuta av känslan.

Jag tog tåget från Uppsala 06.09 som vanligt och kom in till Gävle 07.20. Jag har på tisdagsförmiddagar idrottsmottagning tillsammans med läkarkollega Henrik Wretling nere på Wasahuset, mitt i stan. En mottagning som Capio nyligen har öppnat. Mottagningen riktar sig till personer med idrott- samt motionsskador och vi har då sambedömning för att kunna erbjuda snabbare och effektivare behandling.

När jag kom till stationen imorse hade ”någon” vänlig själ tömt cykelhjulet på massa luft och snott cykelkorgen. Blev extra svettigt när jag först behövde åka upp till Brynäs för att hämta jobbkläder på rehab där jag normalt jobbar för att sedan cykla tillbaka in till stan för att börja dagen 08.00 med jobb på Wasa. Opumpad cykel, kort med tid, vinterkläder på och sommarväder ute… Inte den skönaste kombinationen… men jag hann i tid…puh!!

Efter lunch cyklade jag tillbaka till rehab uppe vid Brynäs torg och hade patienter från 13.00-18.30, nonstop! Hann inte med något mellanmål, tror jag knappt såg en kollega på rehab på hela eftermiddagen, det var patient efter patient efter patient. Jag tror att jag aldrig varit med om att tiden gått så fort, det måste vara ett tecken på att jag älskar mitt yrke… Efter alla patienter tog det en timme att skriva all journalanteckning som jag inte hade hunnit med mellan patienterna. Tänk om man kunde diktera in journalen som läkarna gör – vilken lyx!

Nu sitter jag på tåget påväg hem. Helt färdig efter en lång men väldigt inspirerande jobbdag. Är nog hemma om en halvtimme, 21.00, då tänker jag värma massa mat, tända ljus och mysa ned mig framför programmet ”i huvudet på Gunde”. Missade programmet i söndags. Har hört att det ska vara mycket bra.

Förra veckan såg jag avsnittet med Carolina Kluft!! Vilken fantastisk och inspirerande idrottskvinna!!! Kan inte finna ord som kan beskriva de prestationer hon gjorde under sin idrottskarriär. En otroligt stor förebild för mig!! Har du inte sätt avsnittet? Gör det!!! Du kommer att gilla det!

Har du en förebild? Vem/vad inspirerar dig att utvecklas?

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.