I'm a runner | Veckans Intervalltips
3503
post-template-default,single,single-post,postid-3503,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Veckans Intervalltips

Veckans Intervalltips

I veckans intervalltips finner du ett snabbdistanspass. En längre intervall men också längre vila. Fokus under passet är att hitta in i ditt tävlingstempo och ligga snäppet snabbare än detta. Du kan därför ligga på ett högre tempo under intervallerna och sedan ha lång vila att hinna återhämta dig på!

(För att räkna ut vilket tävlingstempo du har så tar exempelvis tiden från ett lopp du sprungit, säg att du sprang 5km på 25min. Då tar du tid/sträcka=min/km, ex. 25/5=5min/km. Sträva då att ligget snäpper snabbare än 5min/km.)

Dagens pass:
– Uppvärmning 10-15min lätt löpning

– Stegringar 4×50-75m

– Intervaller 3x4min (3′)

Spring 4 min, vila 2 min, upprepa tills du genomfört det 3ggr.

– Nedvarvning 5-10min lätt löpning eller gång

Kör hårt!

No Comments

Post A Comment