fbpx
 

Veckans intervalltips

Veckans intervalltips

En ny vecka väntar och likaså nya härliga intervaller. Idag bjuds de på ett upplägg som jag verkligen gillar. Jag är ett stort fan av passupplägg där intervallerna blir börjar med en längre sträcka och sedan kortare. Känns mentalt så mycket mer inspirerande. Men det är såklart värdefullt att slänga in lite intervaller med det omvända upplägget ibland också.

Upplägg:
3(4-2-2min)
1min vila, 3min serievila

Spring 4min, vila 1 min
Spring 2min, vila 1 min
Spring 2min, vila 3 min

Upprepa 3ggr.

Total intervalltid: 39min

Den effektiva intervalltiden blir 24 min. Beroende på hur långt du brukar få i effektiv löptid när du springer intervaller kan du anpassa om du springer 2 eller 3 set. Om du följer intervalltipsen jag lagt upp här så är denna den längsta hittills. Anpassa efter vad som passar dig bäst.

Stort lycka till!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.