fbpx
 

Veckans intervalltips

Veckans intervalltips

Denna vecka står en omvänd stege på schemat. Du börjar med en lång intervall för att sedan springa kortare och kortare. När du är nere på 1 min vänder du om och ökar på för varje intervall igen. Jag har sprungit detta pass när jag haft en raksträcka att springa på. I Uppsala är det ett perfekt pass längs med ån, då springer jag de fyra första intervallerna åt ena hållet och vänder därefter och springer resterande intervaller tillbaka. Hitta ett tempo där du känner att tekniken sitter, en guidning kan också vara att hålla det tempo som du har när du springer lopp på 5-10km.

Intervallupplägg:
6-4-2-1-2-4-6min

Ha joggvila eller gångvila på 1 min mellan samtliga intervaller.

Total intervalltid 30min.
Lycka till!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.