fbpx
 

Veckans intervalltips

Veckans intervalltips

Godkväll!
Denna vecka bjuds det på ett intervallpass som jag gillar väldigt mycket. Det är en stege där varje intervallomgång blir kortare och kortare, men med en twist där du springer en intervall extra för varje ny omgång, se intervallupplägget längre ned i inlägget.

Börja första intervallen med att hitta in i ett tempo där du kan hålla löptekniken på ett bra sätt, därefter stegrar du successivt tempot för varje intervall. En utgångspunkt kan vara att börja första intervallen i ditt tävlingstempo på 5km (om du springer 5km lopp) alt ditt 10km tempo om du oftare springer det. Stort lycka till!

Upplägg intervaller:
1x4min
2x3min
3x2min
4x1min

1 min vila mellan samtliga intervaller.

Dela gärna passet till någon du skulle vilja springa med!

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.