fbpx
 

Varför springer du?

Varför springer du?

Detta är en fråga som kan ge miljoner olika svar beroende på vem man frågor. Oavsett svar tror jag att detta är en fråga som kan vara värdefull att ställa sig själv. Varför springer du?

Du kanske kan ge mig ett snabbt svar här och nu eller så kanske du får sitta och fundera ett tag. En liten tankeställare. Detta kan även skilja sig beroende på i vilken tidpunkt frågan ställs. Om du frågade mig denna fråga för 6-7 år sedan hade svaret definitivt inte varit det svar jag skulle ge idag. Tidigare handlade allt bara om prestation. Jag sprang för att vinna, jag sprang för att få kliva högst upp på pallen! Men nu är det så mycket mer än så.

3 anledningar till att jag springer idag är:

1. Löpning får mig att känna mig stark.

Det finns ingen annan aktivitet där jag känner mig mer hemma som jag gör när jag springer. Det är bara jag som styr och jag kan bestämma hur det ska kännas. Just nu är jag inne i en period där löpningen ger mig styrka. Jag känner mig stark när jag springer. Stark i den benämningen att jag kan bestämma. Bestämma om det ska kännas lätt eller tungt. Bestämma om jag ska känna mig trött eller pigg. Ni hänger med. Tankens kraft styr.

2. Löpning ger mig återhämtning och ro i min kropp

I dagsläget lever jag ett relativt stressigt liv med en fot inne i flera olika projekt. Det är otroligt roligt och jag gillar att ha mycket på gång. Min kropp gillar det dock inte lika mycket som mig och ibland blir det för mycket och kroppen säger ifrån. Löpningen är då min räddning. Det ger både min kropp och själ återhämtning. Det skapar ett lugn. Löpningen är läkande! 

3. Löpning plockar fram min vinnarskalle

Jag är en riktig tävlingsmänniska och gillar att tävla om det mesta. Även om jag lugnat mig lite med detta på senare år då alla runt om mig inte gillar att tävla om allt (eller snarare börjar ledsna på att jag är en så dålig förlorare) är det en riktig tävlingsmänniska som gömmer sig inom mig. Vid löpningen får jag verkligen plocka fram det. Just nu är det mest tävling mot mig själv på träningspassen men jag längtar oerhört mycket tills jag får sätta min fot på tävlingsbanan igen och tävla mot andra. Det sporrar mig. Jag älskar att tävla! 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.