fbpx
 

Vängeloppet

Vängeloppet

Vängeloppet är ett lopp som jag var med på när jag var yngre. Jag minns att jag deltog i något som då hette terrängserien. Detta innebar att man kunde delta i flera terränglopp under våren och hösten som man fick olika poäng för beroende på placering. Denna serie av lopp avslutades alltid med Vängeloppet som man sprang på hösten.
Jag minns att jag var mycket jämn med en tjej som heter Caroline och under ett år så hade vi i stort sätt samman poäng inför det sista loppet i Vänge, så placeringen på detta lopp skulle avgöra vem som vann terrängserien. Jag är själv uppväxt och har gått i Vänge skola så detta var ett lopp på hemmaplan. Ett lopp som jag bara skulle vinna 😉
Det var en jämn kamp genom hela loppet och jag kommer även ihåg att jag hade smärtor till och från i framsida lår under den där perioden och jag var mycket nervös över att detta skulle hindra mig från att vinna loppet. Det som sen gjorde att jag lyckades ta hem loppet var att en vän sa till mig innan loppet, “se dig själv vinna loppet och tänk igenom hur det känns flera gånger innan start”.
Eftersom det var ett viktigt lopp för mig gjorde jag precis som han sa. Jag såg mig själv vinna och under loppet sa jag hela tiden till mig själv att jag är starkare, jag har mer kraft, jag kommer vinna osv, osv. Och det räckte för att jag skulle ta hem vinsten i loppet.  I detta lopp tror jag faktiskt att det var mina tankar som gjorde att jag tog i lite till. En otroligt jämn kamp där tankarna var dem som gjorde mig starkare just denna dag….
Och på tal om Vängeloppet!!
Nu är det dags igen. Efter ett par års uppehåll är loppet igång igen och du kan delta i detta lopp redan nu på lördag.  Det är just nu 103 stycken anmälda till loppet vilket är mycket roligt och det kommer gå att efteranmäla sig på plats. Det kommer att finnas lotteri försäljning på plats där man kan vinna fina priser. Det finns även möjlighet att få prova på massage efter loppet.
Har du inget planerat på lördag? Ta med familjen till Vänge och delta i det nya Vängeloppet som i år startat igång igen. Kanske du med kan överträffa dig själv och ta i lite mer än vad du tidigare trott :D!
Var: Vänge
När: Lördag 30/8
Sträcka: 0.8km, 2.8km eller 5.6 km
Tid: 11.00 för löpare som springer 0.8km, kl 12.00 för löpare som springer 5.6km.
Anmälan: Är du inte anmäld? Efteranmälan kan göras fram till 10.30 för 0.8km sträckan och 11.30 för 2.8km samt 5.6 km.
Hemsida: http://www.laget.se/vangeloppet
Skärmavbild 2014-08-28 kl. 21.20.10
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.