fbpx
 

Tänk om alla kunde springa

Tänk om alla kunde springa

Tänk om det vore så att vi alla var byggda för att kunna springa. Vilka möjligheter det skulle finnas. Vi skulle kunna träna hjärt- och lungsystem samtidigt som vi återhämtar de muskler som arbetar när vi sitter, står eller har monotona rörelser på dagarna. Och inte nog med det, vi skulle samtidigt återhämtas mentalt från vardagens ibland stressande och utmanande projekt genom löpningens meditativa krafter.

Men tyvärr verkar det inte vara så. Vi ser alla olika ut och är uppbyggda på olika sätt och alla har därför inte förmågan att kunna springa. En har för korta ben, en annan för långa. En har för stor benstomme och en annan för svaga knän. En är för tjock och en annan för smal. Så nu till min stora fundering, fick du förmågan att springa?

Jag möts ofta av personer som säger just det här, “jag är inte byggd för att kunna springa”. Är det verkligen så? Att inte alla kan? Nu kanske ni tycker att jag tar i, eller kanske till och med överdriver. Men jag är ööövertygad om att alla kan springa men att det är saker som kan ha hänt på vägen i livet som har gjort att kroppen har ”glömt” hur den gjorde. Så varje gång man försöker gör de ont eller känns tungt i kroppen.

Känner du igen dig? Att du inte är byggd för att kunna springa? Om du vill kunna springa, låt inte ovanstående punkter vara anledningen till att du inte gör det. Det går att hitta tillbaka till löpningen, vi behöver bara ge kroppen chansen och börja där den befinner sig idag. Och sedan stegvis lära kroppen att springa igen, med lätta, skonsamma och energisnåla steg.

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.