fbpx
 

Nya morgonrutiner

Nya morgonrutiner

Nedräkningen på mina arbetsdagar i Gävle har börjat. Det känns jättekonstigt att jag snart inte kommer gå upp kl. 5 och ta 06-tåget till Gävle. Kommer sakna mina kollegor oerhört mycket. Men hoppas att vi ändå kan hålla kontakten. Nu väntar nya tider och jag har bestämt i samband med detta att ändra mina morgonrutiner för att börja dagen på ett bättre sätt än att bara kasta på sig kläder och skynda till ett tåg.

Min dröm morgon är att gå upp 1.5h innan jag ska iväg någonstans för att hinna med det jag vill utan att stressa. För tillfället är det snooze knappen som styr min morgon tills det är 20min kvar innan jag ska iväg. Då hinner jag inte ta det lugnt utan slänger snabbt ihop en frukost, packar lunchlådan och kastar på mig kläderna. Inte precis den perfekta starten på dagen. Detta styrs mycket från vilken tid jag lyckas somna dagen innan. Så för att få en bra morgon måste jag se till somna i tid dagen innan så att jag åtminstone får 7h sömn, vilket det väldigt sällan blir i dagsläget. Det är alldeles för roligt att jobba.

Men nu ska jag prova att förändra morgonen, förutom att dagen kommer börja på ett lite lugnare och skonsammare sätt för kroppen så kommer det också vara en viktig del i min egna träning. Jag kommer ha några morgonpass i veckan och då är det fördelaktigt att ha hunnit äta en ordentlig frukost och inte behöva stressa till träning. Jag provade min nya rutin imorse och började dagen med dricka ett glas varmt citronvatten. Jag har druckit citronvatten på morgonen under hela hösten. Jag har inte varit sjuk sedan jag började med detta. Helt fantastiskt. Citron innehåller mycket C-vitamin och stärker immunförsvaret. Det hjälper även till med matspjälkningen, neutraliserar kroppen och främjar läkning då det har en inflammationshämmande effekt. Har du provat? – Jag kan verkligen rekommendera det. Ett tips är att börja med att pressa en halv citron och sedan öka till en hel efter ett tag. Det är bra surt i början :).

Efter detta genomförde jag 20min yoga för att komma igång med kroppen efter en hel natts sömn. Så härligt att sätta på lugn musik, tända ljus och komma igång med rörelser för kroppen. Det ger en fantastisk känsla i kroppen efteråt. Efter morgonyogan blev den en varm dusch, påklädning och packning av väska och därefter var det dags för frukost…att sitta och äta frukost i lugn och ro är oslagbart och ännu bättre när det finns tid att samtidigt kunna sitta och läsa dagstidningen. Vilken underbar morgon – nu gäller det bara att få det i rutin! Återkommer om hur det går 🙂

Hur ser din perfekta morgon ut?

IMG_1055.JPG

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.