fbpx
 

Ny måndag – Ny träningsgrupp

Ny måndag – Ny träningsgrupp

Igår ringde klockan 05.45. Det kändes tidigt men det var nästan en timmes sovmorgon från i vanliga fall. Det var dock inte dags att åka till Gävle för det var bara måndag utan det var dags att hålla i en ny träningsgrupp på Fyrisfjädern i Uppsala. Jag ska hålla ett träningspass för deras sponsorer varje måndagmorgon mellan 07.00-08.00. Ett uppdrag jag verkligen ser fram emot. Träningarna kommer vara uppbyggda på olika sätt, allt från löpteknikträning, cirkelträning till crossfit.

I mina öron lät 07.00 mycket tidigt till en början och det kändes som att det skulle vara svårt att tagga igång deltagarna att köra ett hårt träningspass..så tidigt..en måndagsmorgon, men där hade jag helt klart fel. Vilket perfekt sätt att starta veckan på och med vilket härligt gäng dessutom, som gav 100 % hela passet igenom!

Här är en bild på gänget som deltog i första träningspasset för Fyrisfjäderns sponsorer.

Skärmavbild 2014-08-19 kl. 22.21.20

Efter passet var det dags för mellanmål och ladda upp batterierna för mitt måndagspass med min coach. Det gick otroligt mycket bättre än förra veckan! Jag gillar att träna teknikträning och jobba med detaljer. Det gör så stor skillnad när allt faller på plats. Idag kändes det som en ny pusselbit föll på plats. Ibland så klickar det bara. Och det klickar oftare om man har en tränare som är duktig på att ta allt i tur och ordning och beskriver bra hur jag ska tänka.

Det som blev det stora fokuset under dagens pass var att så fort foten nått i backen så ska jag så fort som möjligt föra hälen upp mot rumpan och påbörja nästa steg. När jag gjorde det förändrades mitt tänk och jag fick en helt annan känsla i löpning. Jag har annars en tendens att hänga kvar i steget och få en längre kontakttid vilket då påverkar både frekvens och teknik…och inte minst sluttiden, även om vi inte riktigt börjat analysera tider ännu.

Klockan 12.00 tog jag mig till jobbet på Ekeby HC. Jobbade fram till 19.00. Blev sedan upphämtad för att köra ett kvällspass med Hagunda IF:s härliga Damlag. Jag har varit med och tränat dem under längre tid och det är alltid lika inspirerande att träna dem. Det var teknikträning första halvtimmen och därefter var backintervaller på schemat.

Jag visar löpteknikträning för Hagunda IF:s damlag uppe vid Uppsala slott. Känns som hösten börjar närma sig.

Skärmavbild 2014-08-19 kl. 22.21.33

Skärmavbild 2014-08-19 kl. 22.21.43

 

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.