fbpx
 

När en målsättning är viktig

När en målsättning är viktig

Ibland får jag veckor där träningen bara blir ett moment i schemat, något som bara ska genomföras men den träningsglöd och det driv att prestera och förbättras finns inte där som det brukar.

Denna vecka har börjat så för mig. Jag har kört mina pass men det har inte blivit så mycket mer än så. Jag har försökt att analysera varför men inte funnit att jag gjort något annorlunda från denna vecka mot någon annan. Glöden har bara minskat. Idag kom bläddrade jag genom mina dokument på datorn och fann mina mål med träningen som jag skrivit ned. Bara att läsa igenom dessa gjorde att jag blev sugen att gå ut och springa. Jag tror oerhört mycket på att vi kan komma längre om vi har klara och tydliga mål och påminna oss själva om dessa då och då.

Har du ett långsiktigt mål?

Har du inte de, följ stegen i denna länk (målsättning) och få dina mål nedskrivna på ett papper. Läs dessa för dig själv när träningsglöden minskar. Men ibland räcker inte detta. Är jag inne i en riktigt tuff period är det viktigt för mig att ha någon som motiverar och peppar mig att se framåt. Ibland är det inre drivet inte där och då kan det vara tufft att peppa själv. Att då bli påmind och finna fokus igen kan vara ovärderligt. Kommer man in i en negativ spiral är det svårt att se de bitar som faktiskt går bättre och då kan det vara värdefullt om någon utomstående kan finnas där!

Från en tuff start på denna träningsvecka vänder jag nu om och tar ett skutt i rätt riktning, hänger du med? 😀

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.