I'm a runner | Mer än bara löpning
129
post-template-default,single,single-post,postid-129,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Mer än bara löpning

Mer än bara löpning

Som ni säkert redan anat är löpträning något som jag verkligen brinner för. Känslan när bara allt i kroppen känns rätt och man skulle kunna springa i en evighet utan att förlora någon energi. Den känslan är för mig oövervinnelig.

För mig är även löpning så mycket mer än bara löpträning. Förr trodde jag att det som krävdes för att bli en bra löpare var just löpträning. Om jag springer mycket och ofta så kommer jag också bli bra på det.  Med andra ord relativt specifik träning, som jag hade hört skulle vara otroligt viktigt. På sätt och vis var det väl inte helt fel tänkt.  Något som jag dock inte tänkte på var att det inte bara gick att följa denna träningspricip utan det finns flera principer som också är viktiga att ta hänsyn till för optimal prestation och för att undvika skador.
Det är till exempel också av mycket stor vikt att ha en varierad träning. Trots att löpning är en ensidig sport så finns det otroligt många träningsmetoder förutom själva löpningen som kan göra dig till en bättre och starkare löpare. Och jag tycker att charmen med löpning är just detta, att man tror att det är bara löpträning som krävs för att man ska bli en “bra löpare” men enligt mig är det precis den raka motsatsen…
No Comments

Post A Comment