fbpx
 

Linda Lövqvist

test1Jag heter Linda och är löpcoach, fysioterapeut samt personlig tränare.

Jag har en stor passion till löpträning och satsade på hög nivå under mina år på gymnasiet. Tyvärr drabbades jag, som många andra, av löprelaterade skador som gjorde att jag inte kunde tävla fullt ut. Jag förstod inte – varför alla dessa skador?

Ett stort intresse för kroppen och hur den fungerade växte. Jag vidareutbildade mig till sjukgymnast och personlig tränare för försöka finna orsaken till varför vi skadar oss. Jag lärde mig massor. Kroppens anatomi. Vilka skador som är vanligt förekommande. Hur vi rehabiliterar oss,  mm. Men jag fann ingen helhelt och hade inga klara svar på VARFÖR vi skadar oss från första början. Detta förändrades helt hösten 2015, då jag kom i kontakt med Spiral Stabilisering.

Spiral Stabilisering är en träningsmetod som ser på kroppen som en helhet. Rörelser som sker i vår överkropp kommer ha en påverkan på vad som sker i underkroppen. Allt sitter ihop och vi behöver därför se på kroppen utifrån ett annat perspektiv. Helt plötsligt blev allt tydligt och logiskt.

Jag är fast övertygad om att löpträning kombinerat med Spiral Stabilisering inte bara kommer göra dig till en effektivare löpare. Det kommer också skapa en stor förändring hälsomässigt för otroligt många. Jag gör därför allt i min kraft för att sprida kunskap om löpträning i kombination med Spiral Stabilisering och för att skapa förutsättningar till att nå en frisk framtid.

Vill du lära dig mer om löpträning kombinerat med Spiral Stabilisering? Ett första steg är att göra en löpanalys för att få en bild av din nuvarande status – Läs mer om det här: Löpanalys

I’m a runner – Are you?

 

Utbildning:
Terapeut Spiral Stabilisering 2015
Leg. Sjukgymnastexamen Uppsala Universitet 2013
Lic. Personligtränare (SAFE education) 2012
Lic. Träningsinstruktör (SAFE education) 2012
Elitidrottsgymnasium Friidrott Uppsala 2007-2009

Vidareutbildning:
Idrottsmedicin
Kinesiolgy taping
Medicinsk akupunktur
Träningslära