fbpx
 

Inspirationskväll

Inspirationskväll

Igårkväll presenterades Im a runner’s nya samarbete med PriMaten, Lee kommunikation, hållbar hälsa och Natural Human på PriMaten. Det var riktigt roligt att få vara där. Kollegorna höll fantastiska presentationer och jag tror att en och en annan inspirerades under kvällen. Tyvärr var min insats riktigt klen. Jag ska inte trycka ned mig själv mer än vad jag gjort  de senaste dygnet men total blackout kan man nog sammanfatta det som..ingen röd tråd någonstans. Haha herregud! Folk måste ha undrat vad jag gjorde där! Haha. Men antar att det bara är att släppa det och gå vidare. Men innan jag släpper det helt vill jag bara säga några ord om det…

Det jag ville komma till var att jag är så otroligt glad och tacksam över att träffat Jesper och Magnus på Viking Rehab som lärt mig mer om kroppen och dess uppbyggnad. Framförallt ändrat mitt perspektiv och öppnat helt nya dörrar. Utan Spiral Stabilisering skulle jag inte kunna springa så mycket som jag gör idag och jag skulle definitivt inte vara skadefri.

Även om man skulle ha alla de bästa förutsättningarna fysiskt så har jag också insett vilken betydelse kosten och den mentala biten spelar för vår hälsa men också prestation. Att därmed få ha ett samarbete med de här människorna känns otroligt värdefullt för att jag ska kunna erbjuda en helhet till mina kunder. Dels för att de ska kunna utvecklas men också för att nå en så bra hälsa som möjligt. Att tillsammans kunna inspirera till en naturlig och hållbar hälsa utifrån ett långsiktigt perspektiv känns verkligen meningsfullt.

“Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life.”

Min bakgrund handlar mycket om löprelaterade överbelastningsskador och därav mitt stora intresse för förebyggande träning. Min strävan är att sprida kunskap om hur vi bygger upp en hållbar och stabil grund för att minska risken för skador. När vi drabbas av en skada kan det vara förödande och snabb hjälp behövs för att lindra smärta så fort som möjligt för att kunna återgå till träningen eller en smärtfri vardag. I detta läge är det väldigt lätt hänt här att stirra sig blind på symtomen (ex. hälsenan gör ont jag behöver behandla hälsenan) och glömma bort att se vad som faktiskt var orsaken till att skadan eller smärtan uppstod. Att jag har ont i hälsenan när jag springer beror sällan på att den är svag, utan att den överarbetar för att någon annan muskel inte gör sitt jobb. Därav av mycket stor vikt att se till helheten och se vilka muskler vi använder oss av när vi springer.

Genom att sprida kunskap om kroppen samt hur vi förebygger oss mot skador kommer inte bara skapa mer glädje och fri rörelse i vardagen utan också spara mycket tid och pengar.  Det kan kännas konstigt att man börjar justera i hur vi använder oss av skuldran när det är hälsenan som gör ont, men förstår vi perspektivet och hur kroppen faktiskt fungerar som blir det genast mycket mer logsikt. Och även om det kan kännas som små förändringar till en början så kommer de i slutändan kunna vara de viktigaste förändringarna i ditt liv eller i din löparsatsning!

  
  

IMG_4118-0.jpg IMG_4119-0.jpg IMG_4120-0.jpg IMG_4121-0.jpg

3 Comments
 • Elisabet
  Posted at 13:00h, 11 mars Svara

  Tänk vad verkligheten ser annorlunda ut beroende på vem som betraktar den. Jag imponerades bara av en oerhört kompetent, ödmjuk ung kvinna som på ett pedagogiskt och engagerande sätt delade med sig av sina viktiga erfarenheter. Det är en ära och stor inspiration att få samarbeta med dig Linda! Tack för att du finns och lägger din själ på det du gör!

  • admin
   Posted at 18:57h, 13 mars Svara

   Tack snälla Elisabet, det betyder mycket att få höra! Är mycket glad över att vi påbörjat detta samarbete 🙂

 • Malena
  Posted at 10:24h, 14 mars Svara

  Instämmer med Elisabeth! Jag tycker att din presentation verkligen höjde kvällen. Pedagogiskt och engagerat, väldigt inspirerande som vanligt! Jag tycker att den personliga vinklingen där du berättade om din resa och väg fram till den kunskap du har idag var väldigt bra, känns väldigt grundat och trovärdigt.

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.