fbpx
 

Im a runner

Hej !

Vad kul att du hittat till I’m a runner! Här kan du läsa mer om vad vi har för mål och hur vi vill nå dessa mål. Och tveka aldrig att höra av dig om du har någon fråga eller fundering!

 

“Regelbunden löpträning med Spiral Stabilisering är vägen till en friskare och skadefri framtid”

 

Genom kunskap och förståelse om hur kroppen uppbyggd kan vi förklara hur löpträning (eller promenader) är så mycket mer än bara ett verktyg för konditionsträning. Utan också ett verktyg för en friskare framtid.

Tittar vi på kroppens uppbyggnad utifrån ett helhetsperspektiv kan vi förklara att kroppen är byggd för både statiska positioner (sitta och stå) och dynamiska rörelser (gå och springa). Dagens samhälle består av alldeles för mycket statisk aktivering vilket bidrar till en obalans i hur vi använder våra muskler och ohälsa uppstår.

Svaret för en friskare framtid är att finna en balans i användandet av våra muskelkedjor. Genom att använda våra spirala muskelkedjor när vi går eller springer ger vi kroppen chans till självläkning och återhämtning utifrån den belastning den utsätts för i vardagen. Genom regelbunden löpträning med spiral stabilisering kommer vi skapa en framtid utan överbelastningsskador och utan flertalet av våra folksjukdomar. Förutom de hälsofrämjande och skadeförebyggande effekterna är löpträning med spiral stabilisering också direkt prestationshöjande inom arbete och idrott.