fbpx
 

Hur prioriterar du?

Hur prioriterar du?

Det har gått en vecka sedan jag skrev ett blogginlägg och precis lika dåligt som de låter tycker jag att det är. Detta får mig att tänka på hur jag prioriterar saker och ting i mitt liv. Ibland glömmer jag bort att reflektera över detta så att sådant som är viktigt och betyder mycket för mig prioriteras bort och tid läggs istället på fel saker.
Har du funderat på hur dina prioriteringar ser ut idag?
Jag satt och försökte tänka på det som styr våra prioriteringar. Jag fundera även på vad som gör att vi prioriterar som vi gör och vad det innebär att göra det. Om jag prioriterar en sak, betyder det då att den andra saken är mindre viktig eller betydelsefull? Eller är det en prioritering som gjorts för att jag ska må bra men att det inte i samma veva betyder att något annat är mindre värdefullt? Jag kanske pratar gojja, jag vet inte men detta får mig i alla fall att tänka på hur saker och ting egentligen rangordnas.
För att jag ska må bra behöver jag prioritera sömn, kost och träning. När jag har balans i detta känner jag att jag mår mycket bättre och orkar mer. Även om jag prioriterar detta högt nu när jag tänker på det är det inte alltid alltid detta kommer först när dagen väl är där. Så frågan är varför detta ej prioriteras då jag vet att jag mår bra av det.
Saker som även spelar in är arbete, familj, vänner och övriga saker som att betala räkningar, tvätta, städa m.m. Det som grundar sig bakom allt detta är tiden, man kan inte hinna med allt, eller?. Om vi hade oändligt med tid skulle de vara lättare då? Är det jag som inte kan planera ordentligt vilket gör att saker och ting inte hinns med.
Just nu jobber jag med mina prioriteringar och jag tänker att när jag har en bra balans i mig, såsom sömn, kost och träning så blir det även lättare med andra prioriteringar. För om jag mår topp så tror jag att jag kommer jag ta vara på den tiden jag får med min familj och mina vänner bättre, och jag kommer då vara mer lik mig själv. När för mycket tid läggs på de övriga sakerna och min sömn, kost och träning bortprioriteras så mår jag inte bra och vill bara ligga och sova.
Idag har jag fyllt på ordentligt med kalorier, tickat av 8h sömn och nu laddar jag för att spela innebandymatch med detta gäng :D.
Skärmavbild 2013-11-16 kl. 13.34.22
No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.