fbpx
 

Fördelen med Spiral Stabilisering för löpare

Fördelen med Spiral Stabilisering för löpare

Vilka lärorika dagar det har varit i Prag. Jag vill stanna och lära mig mer och mer! Det finns så mycket spännande att lära. Det har under de här två dagarna blivit mycket intryck där vi varvat både teori med praktik. Grundaren i Spiral Stabilisering, Dr Richard Smisek, har gått igenom anatomin samt fysiologin bakom Spiral Stabilisering men också vidareutvecklat fördelen med att vara i balans mellan de Spirala och Vertikala muskelkedjorna. Den vardag vi lever idag gör att de vertikala systemet får jobba hårt och därmed försämras rörligheten. En försämrad rörlighet i de vertikala systemet försvårar möjligheten för det Spirala Systemet att arbeta. Kroppen utsätts då för mycket belastning. Skulle vi dock stärka de Spirala muskelkedjorna och öka flexibiliteten i de vertikala kedjorna kommer de både göra att vi får ett tekniskt fördelaktigt löpsteg men också göra att vi kommer kunna ta längre steg utan att ryggen eller andra leder komprimeras och överbelastas.
Smisek grundar sin filosofi på kända forskare från 60-talet och har utvecklat deras kunskap och tagit fram träningsmetoden Spiral Stabilisering.

 

Fördelen med god Spiral Stabilisering för löpare:

– Minskar belastningen mot kroppens leder

– Kan stå emot stötar genom att kroppen använder sin egna stötdämpningsförmåga

– Förlänger steglängden

– Skapar möjlighet till regeneration av skadade strukturer

– Minskar risken för överbelastningsskador (ex löparknä, achillestendinit, ryggsmärta, hälsporre, benhinneinflammation osv)

– Smörjer kroppens diskar genom den rotation som skapas


 

Första kvällen i Prag fick jag mitt Certifikat för att ha klarat steg 2 i Spiral Stabilisering som jag gick i Maj. Jag är den första i Norden att bli examinerad i detta vilket känns riktigt roligt. Ser fram emot fler steg!

På bilden kan ni se mina mentorer på varsin sida och självaste Dr Richard Smisek i gul tröja. 

 

Här nedan kan ni se deltagarna på kursen i Prag. Det blev mycket träning mellan teorilektionerna. 

 

På Smiseks hotell fanns det även massage och Spa bad!

 

Mellan spiral stabiliserings passen, teorilektionerna samt häng i relaxavdelningen blev det endel löpning. Här var vi ute på en kvällsrunda!

Efter tvådagarskursen fick vi ett Certifikat även av Smisek! 
 Fantastiskt härligt team. Tack för lärorika dagar tillsammans med er!

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.