I'm a runner | Explosiv träning
591
post-template-default,single,single-post,postid-591,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Explosiv träning

Explosiv träning

Igår kväll tränade jag explosiv styrka på gymmet. Explosiv styrka är en styrketyp där du ska skapa producera kraft på så kort tid som möjligt. Den explosiva styrkan tränar du bäst med 3-6 set och 4-6 reps per muskelgrupp samt med en belastning på 70-85 % av 1 RM.

1 RM står för “1 repetition maximum” vilket innebär att du kan lyfta en specifik vikt en gång men inte två gånger. 10 RM står därför för en vikt som du orkar lyfta 10 ggr men inte 11ggr. När du tränar explosivt ska du därför ligga på 70-85 % av 1 RM.

Några varianter av explosiv träning är frivändning och ryck.

Jag tekniktränar fortfarande och körde därför mina frivändningar på 30kg, 6 set, 8 reps. Under teknikträning kan jag tycka att det är ok att köra några fler reps för att nöta in rörelsen. Efter frivändningarna avslutade jag med några ryck, 20kg, 4set, 6 reps. Blev väldigt seg i kroppen mot slutet vilket gjorde att jag inte kunde få lika explosiva ryck. Det fick därför räcka med 4 set.

3

No Comments

Post A Comment