fbpx
 

En sån här jobbardag

En sån här jobbardag

Jag sitter just nu på tåget påväg hem från jobbet i Gävle. Jag har precis packat upp mitt mellanmål och sitter och äter på lite nötter och torkad frukt. Perfekt snack på tåget måste jag säga!
Jag sitter också och funderar på vad jag ska hitta på under kommande veckor för nu har nedräkningen på mina sista jobbardagar börjat. Nästa vecka är den sista veckan jag jobbar heltid. Jag kommer från och med december månad bara jobba tis-ons-tors och vara ledig på måndagar och fredagar. Jag ser fram emot det och tror detta upplägg kommer att passa mig mycket bättre. Anledningen till att jag går ned i tjänst i Gävle är för att jag önskar att få mer tid till att jobba med löpning och ha mer tid för PT kunder i Uppsala. Jag är också med och driver ett företag som heter Nutridemic AB tillsammans ett gäng kompisar (bland annat en till sjukgymnast, en dietist och tre kostvetare). Vi driver ett företag som erbjuder olika tjänster inom kost, träning och hälsa. Jag hoppas att det kommer ge mig mer tid att jobba med det men jag skulle även vilja prioritera min egna träning mer då detta är något jag i tvingats välja bort på grund av att tiden inte har räckt till.
Att jobba heltid i en annan stad är inte alltid så lätt när man vill hinna med mycket på sidan av arbetet.
Här kommer vi in på prioriteringar igen som jag pratat om tidigare. För mig prioriterades sömnen alltid bort och även att laga mat, vilket jag egentligen tycker är mycket kul. Det är inte ovanligt att det går flera veckor och jag har inte sovit mer än 5h/natt.
Men det finns ju lite små knep att ta till för att spara tid, som att köpa matlådor!
Just matlådor är faktiskt en tjänst två stycken i vårt företag arbetar med, så är du uppsalabo och har svårt att få tid till allt så kanske detta är något även för dig? Mycket enkelt och smidigt! http://matbladet.nu/vardagslyx

När tiden inte finns är mat och sömn något som ofta prioriterats bort vilket jag sen fick äta upp då jag blev sjuk tre gånger i september och oktober månad. Vilket nästan tog kål på mig.
När jag ser till och äter, tränar och får ordentligt med sömn så hinner man istället inte att träffa familj och vänner. Så jag vill inte påstå att detta alltid är en enkel match att tacklas med.

Jag hoppas därför att detta är ett val som passar mig bättre. Så jag kan prioritera det som känns viktigt för mig.
Idag jobbar jag heltid som fysioterapeut, som vi sjukgymnaster nuförtiden kallas, i Gävle. Jag pendlar dit varje dag från Uppsala. Jag stiger upp 05.00 (läs snoozar till 05.30) och tar tåget 06.09 varje morgon. Mina arbetstider variera lite så två ggr i veckan kommer jag hem till Uppsala igen 17.00, två ggr 19.00 och en gång i veckan kommer jag till Uppsala 20.00. Detta innebär att vissa kvällar i veckan hinns inte träning med “om” jag även ska komma i säng innan 23 och “om” jag då även ska hinna med allt annat som att äta, tvätta, städa…och kanske hinna slappna av en sekund innan det är dags att ställa väckarklockan.
Det jag insett är att det inte går att hinna med allt om jag inte på samma gång tar bort något annat, i alla fall inte om jag vill undvika den där omtalade väggen, som plötsligt en dag kan stå där framför mig om jag fortsätter såhär.

Därför har jag beslutat mig för detta. Så nu sitter jag och funderar… Det ska bli så kul och disponera tid på sådant som jag alltid får lägga åt sidan. Jag har ändå försökt att inte planera in allt för mycket i december för att även hinna med att återhämta mig lite inför julen efter en tuff höst. Kanske till och med hinna med lite julbak och julpynt 🙂
Några saker som jag länge längtat efter att få göra är att gå ut och springa ett riktigt långpass längs med ån i uppsala där jag spenderade mycket av mina pass på gymnasietiden. Kunna dra iväg på ett långt pass utan att känna att jag måste hem till en viss tid eller hinna göra något annat inplanerat.
Eller att boka upp en helg och köra som ett miniläger med lite olika typer av pass. Antingen planera in något på gymmet här i Uppsala eller att åka iväg ett gäng någonstans tillsammans.
Något som jag också länge längtat efter att börja med är yoga. Jag tror att detta är något som kan gynna just löpare och jag är därför mycket intresserad av att testa.

Här kommer lite vackra höstbilder från Uppsala som jag snart hoppas kommer att förvandlas till ett vackert vinterlandsskap.

20131121-223412.jpg

20131121-223332.jpg

20131121-223933.jpg

20131121-230728.jpg

Detta råd fick jag av en vän en gång, jag tycker att den passar rätt bra nu :
“Lyssna på din kropp, du får bara en!”

20131121-225637.jpg

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.