fbpx
 

en jobbfri dag

en jobbfri dag

När man jobbar med något man älskar är det svårt att dra en gräns mellan fritid och arbete. Det är lätt att sitta uppe och jobba till 02 på nätterna. Det är lätt att sitta en hel lördag att utveckla verksamheten, bara för att det är kul och inspirerande. Men sedan kommer det perioder när hjärnan gått på högvarv under lång tid och börjar säga ifrån. Helt plötsligt är något man tyckt är roligt inte lika roligt längre. Inte för att det helt plötsligt blivit tråkigt utan att energin inte finns där. Jag vet att alla som läser detta inte kommer känna igen sig men jag vet också att det är många som gör det.

Svaren på att lösa detta är ju ganska så enkelt. JOBBA INTE SÅ MYCKET!!

Såå många gånger jag hört detta och ännu fler gånger som jag sagt det till mig själv! Men det är svårt att gå och lägga sig när det finns arbete att göra och man anser att detta är något som måste bli gjort NU, nu nu nu! Man kan inte somna med gott samvete.

Men sedan en ganska lång tid tillbaka har jag försökt att hitta en lösning på det och jag är nog fortfarande i någon slags övergångsperiod men det går framåt. Att försöka släppa jobbet och även försöka vara mer realistisk men vad som ska hinnas med har varit viktiga delar. Och att faktiskt börja fråga sig själv, är detta något jag måste göra precis nu? Är det viktigt eller kan det vänta till senare?

Nu börjar energin komma tillbaka och jag är effektivare i mitt arbete. Men för mig att det så lätt att säga, jag gör det där ikväll eller jag gör det där på lördag för då har jag inget inbokat. Och så helt plötsligt är alla dagar fyllda i veckan. Så lätt hänt!

Lördagar har därför börjat bli min gyllene dag där det inte ska bokas in något jobbrelaterat (nu är det dock några lördagar i november som redan är bokade men som sagt, en övergångsperiod :). Jag kommer då att kunna behålla glädjen och kunna bli effektivare i arbetet då jag har mer energi.

I lördags hade jag en helt jobbfri dag. Morgonen hade jag planerat in lite för mig och min pojkvän men sedan resten av dagen blev helt spontan. Såå underbart.

Jag hade bokat in hotellfrukost tidigt vid 07.30. Uppsala var så vackert vid den tiden, Domkyrkan hade som en guldskimmer runt sig. En morgonpromenad vid den tiden nu under hösten kan jag varmt rekommendera! Alla underbara färger!

Sedan 09.15 skulle Chris klippa sig hos Jeantte hos Hårkonstnärerna i Gränby. Har du inte fastnat för en frisör ännu kan jag varmt rekommendera henne. Fanatiskt duktig. Efter det gick vi och shoppa lite kläder och sedan kl 11.00 gick vi på SPA. Jag skulle först boka massage men det fanns ingen ledig tid så vi provade istället en behandling som kallas SPA ritual där vi fick ett rum för oss själva och tillgång till lite produkter och tilltugg. Bättre än förväntat. En underbar lördag att samla energi och bara få vara!

image image image image image image image image image

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.