fbpx
 

En dag av sorg 

En dag av sorg 

” Igårkväll vändes livet upp och ned. Jag har precis kommit in från en lång promenad. En lång promenad där alla mina tankar gick till min Gammelmormor som ligger på sjukhuset. Igår fick hon en stroke och vi fick information om att oddsen inte var på hennes sida och läkaren visste inte om hon skulle överleva natten! Hur tar man emot ett sådant besked? En människa som funnits i mitt liv sedan jag föddes kanske inte längre kommer finnas där? Det gör ont. Hårt slag direkt mot hjärtat. Det går inte att beskriva! 

Igår kväll samlades vi alla, hennes barn, barnbarn och barnbarns barn vid hennes sida och bad henne kämpa! Vi vet inte om hon kunde höra oss men hon gav signaler. Signaler om hopp. Jag och en av hennes barnbarn stannade hos henne hela natten. Hon är så stark och helt klart den envisaste personen jag känner. Hon kommer klara det här <3 “

….Det här skrev jag i onsdagskväll, det gör ont överallt när jag läser det. Planen var att lägga upp det på bloggen men jag kunde inte. Jag kunde inte för att jag inte kunde förstå att det var sant. Jag ville inte se att det verkligen hade hänt. Och att lägga upp det var som att bekräfta det…

Igår var jag på sjukhuset med min mamma och moster. Vi satt vid hennes sida och hon började vakna till. Hon tog sig för huvudet och ögonen. Hon kan inte prata men hon gav oss signaler att något gjorde ont eller att det var ljust och att vi skulle släcka ned.  Hur kunde vi inte tänka på det?!? Hon gillar att ha det mörkt och hade alltid persiennerna nere hemma hos sig. Hon gillade istället att ha ljus tända. Vi släckte ned överallt. Jag höll i hennes hand. Jag visste inte om hon kunde höra mig, jag visste inte om hon kunde se mig. Jag bad henne klämma hårt om min hand. Och då gjorde hon det. Hon hörde mig!! Vi fick kontakt!! Vi frågade om hon kunde se oss och jag tror hon svarade ja. Hon tyckte nog att det var konstigt att vi frågade det. Hon försökte sätta sig upp i sängen. Och då sa hon något som lät som “hem”. Hon var påväg upp ur sängen. Så envis, hon visste precis vad hon ville och hon skulle bara hem.

Vi spelade hennes favoritlåt från Mando Diao, strövtåg i hembygden, och hon blev lugn! Mina tårar kom, tårar av lycka att vi fått kontakt men tårar av sorg för hela situationen.

Att vi fick kontakt med henne var fantastiskt och när jag skulle gå vinkade hon till mig, det gav mig hopp!! 

Idag vid lunchtid ringde min mamma… Och då kom beskedet.. Gammelmormor hade somnat in!!

Det känns fortfarande inte verkligt. Jag kan inte förstå. Jag hoppas att mormor mötte upp henne när hon klev över på andra sidan <3 Gammelmormor, du kommer att vara förevigat saknad.

4 Comments
 • Jörgen
  Posted at 19:00h, 06 mars Svara

  Jag beklagar.
  Kram

  • admin
   Posted at 23:14h, 06 mars Svara

   tack Jörgen!

 • söppe
  Posted at 07:35h, 08 mars Svara

  Tråkigt att höra. Ta hand om dig

  • admin
   Posted at 22:38h, 08 mars Svara

   Tack Sören!
   Hoppas att allt är bra med er, jag saknar er!

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.