fbpx
 

Att sätta tidsmål är det viktigaste

Att sätta tidsmål är det viktigaste

Eller hur är det egentligen? Hur viktigt är det att sätta ett tidsmål på ett lopp eller en viss sträcka? Skapar det mer press än glädje? Eller är det just det utmanade tidsmålet som som skapar den där glädjen och känslan vi är ute efter? Hur är det för dig?

Nu när jag smått ska börja delta i lopp igen har de här tankarna kring “TIDER” dykt upp i mitt huvud. Allt som min träningsvardag bestod av tidigare när jag satsade fullt ut på löpningen handlade om just det. Jag jagade tider och det var absolut det som var drivkraften bakom alla mina pass. Jag älskade utmaningarna om att slå föregående pass och pressa mina tider och personliga rekord. Men när jag började prestera på nivåer där mina tider började uppmärksammas började jag känna att en press att leva upp till de tider jag tidigare uppnått. Jag skulle helt plötsligt börja leva upp till andras förväntningar och jag minns att det började att stressa upp mig. Kunde jag prestera på samma nivå igen?

Efter en tid började jag själv att sätta krav på mig själv och allt för mycket fokus blev på tiden och resultatet, istället för själva löpningen! Löptekniken och taktiken som låg till grund för resultatet hamnade åt sidan och tiden var det som blev i fokus.

Tiden är bara ett resultat av vad jag gör, och lägger jag istället fokus på känslan i löpningen, då kommer tiden av sig själv! Jag tror, i alla fall för mig, så drivs jag av att ha ett tidsmål som finns där. Ett tidsmål som jag baserar min träning på. Det blir lite av en motor och inspiration. På träningspassen och på loppen är det annat i fokus som i sin tur kommer leda till resultat med grymma tider ändå! Men här är jag övertygad om att vi alla är olika och har olika syften med vår löpning och kommer därmed drivas av olika saker. Hur tänker du kring det här med tidsmål? Dela gärna med dig hur du tänker kring tider på träning och lopp!!

 

2 Comments
 • Roger Rodin
  Posted at 20:08h, 27 juli Svara

  Det viktigaste för mig är att kunna springa, komma hem skadefri och ha kul!

  • Linda
   Posted at 10:06h, 28 juli Svara

   Härligt Roger, har du något lopp inplanerat?

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.