fbpx
 

Årets sista lopp genomfördes med blandade känslor

Årets sista lopp genomfördes med blandade känslor

I söndags gick det sista I’m a runnerloppet för i år. Vi var uppe tidigt för att snitsla, det var knappt att solen hunnit upp innan vi igång och det var lite småkyligt i luften. Vi kom igång 06.15 ifrån Svandammen i Uppsala. Jag och min storasyster började att snitsla och hennes pojkvän började med att sätta upp skyltar. Otroligt vacker morgon, man kunde skymta soluppgången mellan träden.

IMG_9240.JPG

IMG_9250.JPG

IMG_9243.JPG

IMG_9246.JPG

Snitslingen flöt dock inte på lika bra som det har gjort tidigare. Efter vi kommit ungefär halva vägen ringer min systers pojkvän och berättar att vi har ett problem. De hade påbörjat ett byggarbete på en av sträckorna som deltagarna ska springa på. Lyckligtvis gick det att snitsla om vägen på ett sätt som inte tvingade ut löparna mitt i körbanan och sträckan blev endast några meter längre. Det var inte optimalt men fungerade ändå helt ok. Vi pustade ut och började snitsla vidare. Då ringer min systers pojkvän igen 5 min senare. Vi hade ett till problem… ett till ganska mycket större problem…Ett stort träd hade fallit över en stig precis på spåret som löparna ska springa på…Hur skulle vi lösa det här? Vi fick via face-time se hur stort trädet var då vi var på helt andra sidan av banan, och trädet var inte litet. Vi hade ingen bra lösning utan fick ringa hem till pappa och be han ta med en såg för att ta bort de grenar som stack rakt ut över banan. Under tiden fortsatta vi snitsla tills vi kom till trädet som hade fallit. Jag vet inte riktigt hur vi lyckades men efter lite hårt arbete, utan såg, kunde man tillslut springa på stigen igen. Otroligt skönt att allt löste sig. Det var inte riktigt något vi förväntade skulle hände men som tur var hade hela min familj möjlighet att ställa upp som funktionärer och packa goodiebags vilket gjorde att vi hämtade ikapp tiden vi låg efter och vi blev precis klara i tid innan första deltagarna dök upp 🙂

Loppet gick bra och deltagarna gjorde fina prestationer. Det var flera löpare som varit med under flera loppet tidigare och sprang på personliga rekord på det sista loppet. Så häftigt att följa deras utveckling!

Det har varit en fantastiskt rolig tid att hålla i dessa lopp och det känns tråkigt att det var det sista loppet för i år. Men nu laddar vi om med nya tag för att kunna genomföra detta lopp igen om ett år!

Jag vill också passa på att skicka ett stort TACK till alla funktionärer som hjälpt till under loppen samt till alla sponsorer som gjorde att varje deltagare kunde få en goodiebag vid målgång:

Ekeby Städ, Ekeby Hälsocenter, Rosendals Fastigheter, SEB USIF Arena, Cajsa’s Kök, Aloe Vera drycken, Magasin Spring, Primaten

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.